AGAMES 討論區

標題: 關於未來副本建議(地平線) [打印本頁]

作者: ChLiu    時間: 2014-10-23 14:29:28     標題: 關於未來副本建議(地平線)

有片睇 (第2~3集開始)

片源

講一個大型高難度副本(RAID),6人為一隊,要4隊,即係24人.
可以打成個月
其實我相信依家係有OnlineGame係有同樣既副本.
過1000人PVP/國戰啊咁...

可能有人覺得同天塔差唔多.不過天塔一星期得3次(21~30F要打過20F)
一次40人.
而且個地圖好細.

=================

個人建議可以效法.
5人4隊,既20人副本.
超大地圖,類似異界日輪果類(但索敵範圍唔大).

有幾隻地圖頭目.(近似天塔BOSS血量,攻擊力)
BOSS,又有新招式.
倒如隨機DeBuff.即死DeBuff.

打呢類副本要求,至少要有主坦吸仇恨,主書解debuff.

當某區頭目死咗,附近就唔會再生小怪.即係清咗一區.
當全地圖頭目死晒,就會出現最終BOSS

呢個副本會有大量經驗同金幣,稀有素材(例如新增限時強化技能等級道具等)同武器防具.
仲可以搞個計時比賽,係排行榜到.

難度最好唔比人有機會單刷,全打手職.
最好可以鼓勵到人會為咗呢個副本,唔怕花費時間太多.

簡單講:
希望有個副本結合天塔,66+70副本,異界日輪類,排行榜的全新高難度長時間挑戰型副本.

作者: Excalibur    時間: 2014-10-23 15:11:26

那是2次元啦.....現實做這種東東目測LAG死...
同埋講就容易 實際做起上黎要點先可以做到全打手職過唔到....目測最後全隊斧+弓3分鐘清左佢...
作者: akatsuki0429    時間: 2014-10-23 15:21:05

二次元很美好現實很骨感
→_→看這遊戲的樣子就算出了也就裝備輾壓
在不然斧神一出轉一轉三十秒秒王
而且絕對lag到撲街……
算了吧這遊戲就是刀劍神域有錢就是桐人秒過一切副本

作者: timothy1022    時間: 2014-10-23 16:59:02

姐係有d職唔洗玩?
作者: zerowong1015    時間: 2014-10-23 17:39:02

咁咪有排打?
唔係人人都咁多時間打
作者: Excalibur    時間: 2014-10-25 15:11:41

重點係 同等級 同時期開始玩 D裝都可以差好遠(當然有冇入點 買G都係一個因素) 你要設定成24個果D較強的玩家打 都一定要有坦有補有技巧先過到的話 咁個副本係會難到幾百個同等級 裝冇咁好玩家一齊打都一定打唔嬴...

作者: 叛逆小方    時間: 2014-10-26 23:28:35

少年,你睇得動漫太多啦
作者: 千宏    時間: 2014-10-27 17:49:13

謝謝意見提供,如有調整將來會以公告通知^^

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2