AGAMES 討論區

標題: 點解80冇異金 [打印本頁]

作者: yorkei04    時間: 2014-10-17 01:09:56     標題: 點解80冇異金

我玩神略玩純補, 60同70異版金+5有得再+治療量
而家80正金+5冇得+治療量.. 你要我點玩落去呀
作者: LaZyCaT    時間: 2014-10-17 02:00:52

台灣出左就叉唔多喇
作者: Lycorisradiata    時間: 2014-10-17 21:15:58

即使有,相信價值不菲...
作者: yorkei04    時間: 2014-10-18 00:34:19

幾時先會出呀
作者: pgchicken    時間: 2014-10-20 10:15:21

快喇快喇
作者: LaZyCaT    時間: 2014-10-21 10:13:13

pgchicken 發表於 2014-10-20 10:15
快喇快喇

速度thx OAO

作者: 現實    時間: 2014-10-21 18:34:09

唔明白正金同異金點解唔可以一次過出曬佢...
都就黎90LV先出80異金搞都D能力值唔平均
作者: Lycorisradiata    時間: 2014-10-21 19:37:48

現實 發表於 2014-10-21 18:34
唔明白正金同異金點解唔可以一次過出曬佢...
都就黎90LV先出80異金搞都D能力值唔平均 ...

一口氣出正金及異金的話,請問要設置多少副本呢?而有正金需求的人當然地會打最快最容易的。這樣會造成職業金裝價格的不平均,試問如此混亂,又有何意義呢。能力值不平均方面,本身異金能力值就是不平均的,而且升級所提升的能力值絕對不會比一件裝多,你這說法不成立喔。
作者: cossacks    時間: 2014-10-22 12:40:25

台版:

版本更新公告2014/10/22

系統
1.        開放英雄副本「英雄.廢棄礦場」,等級80的玩家每天有3次機會能夠向春玉城NPC<巨熊之掌.探索學徒─蘭斯洛>對話後進入英雄副本挑戰:
①.        每擊敗英雄副本王怪,隊伍內「每人」可獲得1~3個「80級金色穹蒼碎片」(必得1個,機率額外獲得1~2個,不會掉落金裝封印盒),蒐集一定數量後,可向NPC<巨熊之掌.研究家─芙拉梅爾>直接兌換80級正版金裝。
②.        若不慎兌換錯誤金裝,可透過「裝備粉碎器」,每拆解任一80級正版金裝可獲得3個「80級金色穹蒼碎片」。
2.        新增全職業80級異版金裝,可於80級英雄副本中獲得各部位異版金裝封印盒。

http://gd.x-legend.com.tw/01news ... e=1&newsid=1584
作者: 現實    時間: 2014-10-22 22:09:57

Lycorisradiata 發表於 2014-10-21 19:37
一口氣出正金及異金的話,請問要設置多少副本呢?而有正金需求的人當然地會打最快最容易的。這樣會造成職 ...

其實等級每次提升,都會令到某D數值下趺;而防止數值下趺就要穿著相應既裝備。
所以,每次出正金時,以正金能力為主既80級既人可以穿80正金令本身能力值不變,但以異金能力為主既80級既人,就會因為80異金未出迫於無奈穿70異金,能力值就會下趺。

作者: kaRaSu    時間: 2014-10-24 03:37:05

紅利依然報廢中丶不如處理下先啦
就黎食mp水食死啦
作者: LaZyCaT    時間: 2014-11-4 13:34:47

出左喇快D去打喇 我等12:00先打得.....

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2