AGAMES 討論區

標題: . [打印本頁]

作者: 時空裂縫    時間: 2014-7-24 14:24:19     標題: .

大家都知道一年出一次新game 我認為咁樣唔好
首先,人手方面,我認為2 ~ 3年出一次新game仲好
   可以多1 ~ 2年人手擺起其他熱門game到幫手設計 例如幻想神域 晴空物語
   大部份玩家鍾意隻game先去玩,無理由唔鍾意都走去玩
   大家鍾意隻game都希望增加人手設計新活動 服飾等等
作者: 13251325    時間: 2014-7-24 15:38:46

其實我唔知原來一年先出得一隻新game
同埋我諗一間公司既營運團隊同開發團隊應該係兩樣野黎,幻想有幻想既營運,新game有新game既開發,兩者我諗唔會有衝突

再加上如果一間公司兩三年都唔創新去吸引新客源,我諗佢想唔汁粒都幾難

作者: 時空裂縫    時間: 2014-7-24 17:58:59

13251325 發表於 2014-7-24 15:38
其實我唔知原來一年先出得一隻新game
同埋我諗一間公司既營運團隊同開發團隊應該係兩樣野黎,幻想有幻想既 ...

開發左新game 一定要有開發團隊啦,開左新game之後都要有營運團隊(人手)
2 ~ 3年出一次新game的話,可以多數個人手設計熱門game到
我指營運團隊
作者: 白雪限定    時間: 2014-7-24 18:38:05

時空裂縫 發表於 2014-7-24 17:58
開發左新game 一定要有開發團隊啦,開左新game之後都要有營運團隊(人手)
2 ~ 3年出一次新game的話,可以 ...

依咖營運團隊既人都算唔差啦.
雖然好似咩都跟台版
作者: 時空裂縫    時間: 2014-7-24 18:45:33

白雪限定 發表於 2014-7-24 18:38
雖然好似咩都跟台版

唔想D game吸引唔到新人
作者: 凱蒂洛    時間: 2014-7-24 18:46:04

白雪限定 發表於 2014-7-24 18:38
雖然好似咩都跟台版

同意,算手腳快了
作者: cskm2005    時間: 2014-7-24 20:15:07

有啲GAME話設計咗10年,咪又係唔熱門= =

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2