AGAMES 討論區

標題: 點解經常有人拒絕鐮刀入隊? [打印本頁]

作者: yauwanhang    時間: 2014-5-8 00:24:10     標題: 點解經常有人拒絕鐮刀入隊?

經常看見有人開團招募,講明不歡迎鐮刀,有大大知道原因嗎?鐮刀衰D乜?

作者: k190853    時間: 2014-5-8 00:57:10

衰在鐮刀比佢地覺得冇輸出又冇耐久,仲屎過雙刀,老實講,鐮刀玩DOT雖然成日都有人話DOT既傷係固定既,但有冇人真係試過極限DOT?如果同一時間一次過用哂全部DOT技落去,你以為鐮刀秒傷好玩?分分鐘同爆傷一樣咁癲...
作者: Collins    時間: 2014-5-8 02:21:07

yesb  .
作者: gible109    時間: 2014-5-8 08:16:37

太多新加入嘅人起選角時因直達60等嘅利誘而用鐮刀,連基本技能施放都未有足份認識就同人組隊,例如他們完全五知蝙蝠仔可以長按,冒險路又亂走。

一個玩了30分鐘嘅60鐮刀同你打六異,你可以有咩期望?鐮刀太弱了!事實上鐮刀五系弱,只是那群新人冇用橘品裝,又冇蝙蝠武,官方送的那套真是……唉。加上防冇30,冇減傷,血有60000都系食到兩三下(小怪),王?一下秒囉……或者挨到一下嘅。

(其實我是不憤鐮刀一陣就60等,我衝等衝得多辛苦阿!)
作者: terrytam2010    時間: 2014-5-8 09:27:18

樓上都講岩大半,仲有樣係因為香港太多羊群心理,剛出鐮刀時召喚亡靈打某些王會變得更加難,另到有些人開團時都寫明拒鐮,其他人見到咁就會覺得鐮刀根本係廢既所以有理冇理都拒鐮.
就算之後更新左亡靈問題,仍然見到有人開團寫明拒鐮,"鐮刀廢"呢個概念已經植入左落呢班人既腦入面.
上星期我隻鐮刀仲係70級時,加62團都比人拒組,最勁試過想打炎冰都比人拒,難到我練到70級係用新手綠裝嗎?
作者: mi5842013    時間: 2014-5-8 10:00:03

鐮刀唔係廢...DOT疊起來都唔差...仲有個邪骨盾刷群怪減傷一流添...
只係一對比起仗D火隕,斧D無敵轉,弓D箭雨..人地自然揀D秒怪又刷得快既玩家組隊...仲有人慢慢等你疊DOT咩?!
只能說..職業不平衡...副本全部只需要暴力碾過...輔助型既職業自然會容易俾人拒組...
其實之前都有雙刀同火炮玩家係論壇講過被拒組...唔係單單鐮刀...各位鐮刀可以睇開D...
作者: LeiLina    時間: 2014-5-8 10:56:32

入公會同人打副本係最好的選擇....
作者: mi5842013    時間: 2014-5-8 11:32:21

LeiLina 發表於 2014-5-8 10:56
入公會同人打副本係最好的選擇....

依家有咩多人D既公會???
作者: ChLiu    時間: 2014-5-8 13:53:34

因為太多新手玩鐮.
鐮刀唔弱.
係官方ON_設定到"任何人"一開始都可以60LV起手.

60LV無60橙裝.
加冒點又唔識.

任何人都怕咗佢.
再加上天塔亂入,歧視好正常.

啲識玩既人玩鐮,無公會支援,都一樣下場.
3龍,66副,都一樣被拒.

啲人又只係諗暴力過.斧有3把基本輾.
有得擇,實擇多把斧,杖,弓.

再來,鐮刀召喚物,可能會LAG機.

法書都話可以解BUFF.

鐮刀?雙刀?炮?太刀?
做到乜?
最後想講,
拒62組啲人太廢,帶唔起把鐮.
鐮刀要多人組,睇怕都要係PVP出名係排行,打副自貼裝.

作者: tsts1021    時間: 2014-5-8 21:32:29

我69LV鐮刀差唔多打乜都冇俾拒...真慘!!

有次某個人一句彈埋黎鐮刀!???廢職...打怪等R 痕

我就話...你同我打場試下係咪佢就
作者: 白雪限定    時間: 2014-5-9 11:20:00

個個都開鐮刀得60 D裝又..
有時真係幾難組得落

作者: ivan10212    時間: 2014-5-9 20:21:39

鐮刀一陣就60等
作者: yutingken3    時間: 2014-5-12 16:26:05

因為廢...
作者: 凱蒂洛    時間: 2014-5-14 13:59:05

開組的人的問題,因為他們不認識,即使不是新手也有機會被拒~要是你有心玩,交到朋友/入到公會了比較輕鬆

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2