AGAMES 討論區

標題: 遠距離既後援 — 火炮 [打印本頁]

作者: sk4    時間: 2014-4-10 16:42:53     標題: 遠距離既後援 — 火炮

挽左火炮好耐 永遠禁既制得1234…

重砲擊
火榴彈
冰榴彈
電漿砲 (那龜速...唔中=白出)

如果係天塔某層...D人叫唔暈冰定

咁就得番
火榴彈用得 (電漿砲定既話,中既機率少)

而流星砲...唔係
遠距技已經係問題

除非火炮係近
距武器

流星砲又冇雙杖那雷的瞬移 又冇衝刺 咁加冇遠距射

所以跪求把 九死一生既流星砲 改為 遠距離既流星砲 / 瞬移既流星砲 / 衝刺既流星砲 (任一)

要求並不過份…又唔係上修傷害
又唔係加多某能力

而且官方/原廠 唔好以為 火炮
=外掛
  而唔去理會火炮既要求...

拳刃那招雷都+
番衝刺 火炮就只有火榴彈微上修

希望
官方/原廠 重視一下 火炮既流星砲

作者: cskm2005    時間: 2014-4-11 03:06:06

外掛用遠距流星砲又係...
當然,唔講外掛,我都支持火砲呢招改遠距(瞬移 / 衝刺 就奇怪咗啲)
因為天塔成日都見大冰,多數係火砲做成...
天塔又成日局限咗火砲出既招...
我個人都比呢啲設計失誤,搞到好憎火砲....

作者: yauwanhang    時間: 2014-4-11 09:01:24

火砲已成為遊戲中最弱雞的職業了,改版後更弱上加弱,現在玩火炮或許會被歧視的。
作者: mi5842013    時間: 2014-4-11 11:35:13

火炮D技能...研究左下...感覺...都係等鐮刀出算了吧....

重砲擊<--會暈2秒..天空塔唔用得...平時打PVE暈得2秒就免疫...劍盾既盾擊,斧既震地波,仗既瞬雷術,琴既搖滾電音,太刀既煌龍閃都有暈3秒...更加唔好提書可以睡6秒啦...所以不如比D隊友用先...BOSS仲可以暈耐D..
電漿砲<--基本上攻擊對象係會郁既都打唔中...唯一好既係出緊招時會跳起..可以走位...不過打唔中人既技....................................................(你們明白的)
火榴彈<--持續8秒傷害...感覺係火炮咁多招入邊最好既...雖然都係無得同其他比(淚)...雙刀十字斬12秒,瞬影殺10秒,書既魔之印12秒,血之印12秒,拳刃影襲12秒,太刀闇牙突10秒
冰榴彈<--會冰4秒..天空塔唔用得...不過都算係火炮好用既技能之一...
機槍塔<--攻擊力..無言....
流星砲<--必須行去怪中間用既群攻....如果你行到埋去未死..傷害都OK既..不過出完後...D怪唔死..就係你俾怪圍死了...阿門..官網簡介"火砲手通常不會在第一線臨敵"好明顯呢招唔適用..
療癒水晶<--範圍細...行遠兩步已經吸唔到...CD耐...回血少...出果時動作慢...易中招死...
作者: aaron107    時間: 2014-4-11 11:54:55

火炮出技太遲鈍,而且攻擊力唔係高,好多招既範圍又細
作者: cckk2000    時間: 2014-4-11 12:15:02

火砲
什麼東西?
外掛?......只能弱化和封殺!

補充: 我都是玩火砲的.  
作者: yugo38    時間: 2014-4-11 12:46:11

本人都系玩火砲,之前停左三個月,上星期再玩翻,感覺真系完全唔掂。點解可以越改越差@@如果唔想人玩呢個職業既,不如CUT左佢啦。系城行幾轉都見唔到玩火砲職業既玩家!!
作者: mi5842013    時間: 2014-4-11 14:02:36

yugo38 發表於 2014-4-11 12:46
本人都系玩火砲,之前停左三個月,上星期再玩翻,感覺真系完全唔掂。點解可以越改越差@@如果唔想人玩呢個職 ...

如果官方出主武重置...應該好多火炮都會轉職.....太爛了.....
作者: ekixon    時間: 2014-4-11 15:28:24

火炮要加返招粒子炮先得~
咁大支炮.......射指彈?浪費!

建議整個炮座模式,固定位置,無限輸出~~
作者: yugo38    時間: 2014-4-12 09:33:32

ekixon 發表於 2014-4-11 15:28
火炮要加返招粒子炮先得~
咁大支炮.......射指彈?浪費!

宜家把65天空炮真系成把粒子炮甘,好鬼靚,特別強化到發光個時@@@不過好睇唔好用呢睇到留言既當家們,可唔可以反映下玩家既心聲呀
作者: rtqwaszx    時間: 2014-4-12 19:46:42

作者: wtz579    時間: 2014-4-12 22:10:10

米加粒子炮,轟轟轟,不玩火炮樂趣何在!!
作者: newmember115    時間: 2014-4-12 22:59:29

火炮由最勁變最廢
坦又唔夠坦
攻就唔高
CD又高
點玩

作者: rtqwaszx    時間: 2014-4-13 13:48:54

作者: 落雨收衫    時間: 2014-4-13 14:48:36

火炮就快比人遺忘啦~~
作者: 圖卡圖法    時間: 2014-4-14 01:59:32

火炮已經冇X用

利申 已退GAME火炮玩家
作者: bi0anbaby    時間: 2014-4-14 21:37:02

但係火炮應該係大力先岩嫁
作者: yauwanhang    時間: 2014-4-14 22:03:26

從字面上、外觀上,火砲會被人理解是遊戲中遠攻武器最轟天的,最多攻速會低些,可是這遊戲的設計是別樹一格,看似威武的東西,原來是最弱雞。
作者: mi5842013    時間: 2014-4-15 09:32:35

yauwanhang 發表於 2014-4-14 22:03
從字面上、外觀上,火砲會被人理解是遊戲中遠攻武器最轟天的,最多攻速會低些,可是這遊戲的設計是別樹一格 ...

正解...表面數字好高...實際打怪好少...攻擊系數好似只係比琴高DD....
作者: yugo38    時間: 2014-4-15 11:49:28

就來放棄火砲了...............
作者: mi5842013    時間: 2014-4-17 12:03:39

發現到令人驚訝既一幕....

[attach]12071[/attach]
原來火炮範圍攻擊係有3粒星架.......治療居然都有2粒星........

作者: 可儿喵喵-3-    時間: 2014-4-17 15:05:23

火炮其實要係遠攻最勁先岩架,但係.........
作者: q18656835681    時間: 2014-4-17 15:32:07

火炮頂起
作者: 羅志祥    時間: 2014-4-17 16:36:46

個人覺得火炮pvp/單挑都好勁
作者: bi0anbaby    時間: 2014-4-19 09:57:02

感覺上出技會慢
作者: 死妹丁``男貓    時間: 2014-4-19 15:59:39

一開始玩 個個都話槍廢我先跑去玩火炮!!
點知而架又俾人話火炮更廢
作者: s081309s0815    時間: 2014-4-21 20:51:49

yauwanhang 發表於 2014-4-11 09:01
火砲已成為遊戲中最弱雞的職業了,改版後更弱上加弱,現在玩火炮或許會被歧視的。 ...

你知道劍X才是最弱雞的職業嗎?劍X打手,坦,補也做不了,火砲起碼能去PVP,比劍X好多了!
作者: bi0anbaby    時間: 2014-4-21 21:41:25

s081309s0815 發表於 2014-4-21 20:51
你知道劍X才是最弱雞的職業嗎?劍X打手,坦,補也做不了,火砲起碼能去PVP,比劍X好多了! ...

認同
作者: mi5842013    時間: 2014-4-22 10:50:44

s081309s0815 發表於 2014-4-21 20:51
你知道劍X才是最弱雞的職業嗎?劍X打手,坦,補也做不了,火砲起碼能去PVP,比劍X好多了! ...

火炮同劍盾都有玩過..(不過呢排最鍾意玩太刀)...我就覺得.........

如果相同裝備+相同等級...劍盾盾擊的攻擊力比火炮任何一招都高...CD又唔耐...仲耐打...

講群攻...大家都要係群怪中出....破膽怒吼範圍大到呢...基本上畫面入邊既都吼到....流星炮就..........前提仲要一個遠攻行埋堆怪到出....然後生死有命..節哀順變...

PVP一下風怒沖埋D遠攻到...都不知幾爽...搶搭什麼更容易....好多時PVP都見有幾隻劍盾俾對面幾個人圍打都頂到....打爛埋個塔都未死....火炮出招已經慢...又唔夠硬...亦無好似仗既瞬雷術可以飛埋身....所以流星炮基本唔駛諗...又係只有123,123,123咁出招....

PVE每次出新副都見人開隊組一個劍盾...從來無見人寫明要組火炮...而且依家近攻又加強左...

天塔..無強盾基本15F都唔駛點諗...火炮入天空塔就係打醬油...特別13F果類唔定得唔暈得既BOSS....一見舊大冰..相信不少玩家都係心入面問候緊火炮....

以上純粹個人意見..不喜勿插..
作者: toshisteven    時間: 2014-4-23 14:01:30

我同意樓主所講火炮的確係有好多野要改
特別是流星炮
一D都唔流星
用左之後被人/小怪打到頭頂出流星就有
用技後大露背
好多時會被小怪背擊
GG

我相信廠方的確想將火炮打做成中(或中遠)程角色
但我不見得成功
火炮打PVP就真係會自己做左炮灰
射程唔夠箭弓/法杖
走到自己射程內的時候
近攻都可以衝到你身近格你
特別係斧
翔空斬的跳距同火炮一樣
斬左暈你再旋風斬轉到打背位
跟本唔洗打

話雖如此
但用火炮打pve同天塔我唔太覺得有問題
我用火炮坦王坦3龍無問題
攻擊力唔夠斧高
但不遜於法杖/箭弓
加上改了機槍塔用技後
打副本同天塔快左好多
如果個用光能機槍塔
而個塔有95lv以上
疊5層可以減對手5000防同7000閃
爆炎機槍塔疊5層可以每秒減15000血 (PVP用不錯)

當然要坦倒都要睇裝備 (我不是用坦裝)
我火炮全加傷
加上其他裝備
所以可以上倒183000攻
如果考慮中遠攻
流星砲應該改成散射型散彈砲

如果考慮中近攻(PVP合用)
流星砲應該改成衝刺型連彈砲 (加4秒暈技)
以上睇官方點睇啦

總括來說
我覺得火炮的遠攻的確同定/暈技要要大大改善
起碼都要同其他遠攻職睇齊
但大家都要努力改造自己ge火炮哦

純個人評論 歡迎討論 不喜勿插

作者: yugo38    時間: 2014-4-23 15:10:42

toshisteven 發表於 2014-4-23 14:01
我同意樓主所講火炮的確係有好多野要改
特別是流星炮
一D都唔流星

非常同意...............
希望遊戲高層睇到就好啦
作者: bi0anbaby    時間: 2014-4-23 20:01:09

yugo38 發表於 2014-4-23 15:10
非常同意...............
希望遊戲高層睇到就好啦

睇到就一定睇到 改唔改係一回事
作者: 維他豆奶    時間: 2014-4-23 22:36:35

OB到現在還是火砲的人路過

技能上除了流星砲之外個人覺得沒什麼大問題
怒焰重砲擊玩DOT可以在瘋狂OT(重課除外)
火榴彈對應火屬砲+上自帶DOT而且是最常用的技,基本上攻擊不差而且DOT長駐
不要小看冰榴彈,秘石大範圍下打入群怪中可以讓大部份怪立即轉向你._.
爆裂機槍塔DOT神器,專打雷1王 ; 光能機槍塔破防神器,不過不要在風龍用會害死人=_=
淨化水晶8s再生一次BJ4,就算有琴,書在隊中只要打定點打得死又有負面的王100%要召出來

就流星砲......只有在門口打群怪時會在冰之後接一下,範圍暈然後逃跑=.=
作者: yugo38    時間: 2014-4-24 09:13:27

bi0anbaby 發表於 2014-4-23 20:01
睇到就一定睇到 改唔改係一回事

作者: mi5842013    時間: 2014-5-5 11:43:15

最近出新副本....每次打到卡迪拉妖森隻異種獄蛛王...見親佢召喚自爆蜘蛛...都感嘆點解作為一個遠程...流星炮居然要埋身先出到....這不是叫火炮直接撞炸彈麼?!

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2