AGAMES 討論區

標題: 晴空小建議 [打印本頁]

作者: 七夕下的月亮    時間: 2013-12-6 13:28:51     標題: 晴空小建議

見到呢個帖(晴空補完計劃 (一) TO GM)之後,
我都有小小建議比官方。

一:裝備鎖定鍵
      由於有時將打到的其他裝不小心用上。
      希望在圖一A位中加設裝備鎖定鍵。
      使用後就不可以除下及更換裝備。

二:公會招募
      公會招募中,已經有很多公會已經沒有人存在。
      希望將公會招募的設定更改。
      於每個月的一號重置公會招募,由公會會長重新申請。

三:普通的多人副本和單人副本
       由於普通的多人副本和單人副本所跌出的東西和經驗都是差不多。
      所以希望增加普通的多人副本的物品種類(如:藍字寵裝、各級聖靈石等),
      以吸引更多人打普通的多人副本。

四:圖一B位置的鍵應該無用了,可以刪除。

五:更新70LV新職業的神器E圖。

六:增強紫色裝備的能力,和金裝差太遠了。

七:希望將星期二、四的戰場參加方式改為個人為一單位,
      咁樣樂趣會多一點。

講住咁多先,大家可以傾一下的。

圖一:[attach]10967[/attach]

作者: Jstar    時間: 2013-12-6 14:02:07

讚成建議二同三,好多公會其實已死,為左方便玩家入生公會要改一改
多人副本已經再見唔到有人開團招募,可能有一兩組解日推,出D新野 吸引下玩家開團打多人副
建議六既紫裝就應該唔會增強 紫裝係橙裝既強化版 橙裝太易入手 升紫裝又唔難
作者: qqaazz1998    時間: 2013-12-6 17:13:47

Jstar 發表於 2013-12-6 14:02
讚成建議二同三,好多公會其實已死,為左方便玩家入生公會要改一改
多人副本已經再見唔到有人開團招募,可能有 ...
一:裝備鎖定鍵

我覺得用途唔是太大..自己小心d就ok
二:公會招募

我覺得好需要,舊區個公會招募好多死公會..
三:普通的多人副本和單人副本

多人副本同單人副本的區別就是無次數限制 所以唔改都ok
四:圖一B位置的鍵應該無用了,可以刪除。

唔刪除都無所謂噶啦 可能遲d有用呢~

神器E圖唔是無職業限制麼(還是你想說新職業神器書的E圖

金裝比紫裝能力高是正常 金裝本來就是最高能力的裝備
七:希望將星期二、四的戰場參加方式改為個人為一單位,

強烈推薦!!!最好有個人獎品
作者: pgchicken    時間: 2013-12-10 12:25:26

有關建議1至3,我地都覺得好有道理,會同台灣討論下。

至於第四點,個制仲好有用,今期改左做網頁送獎活動。

將於日後更新

考慮到遊戲設定上金裝是最強裝備,加上其取得困難,金裝比紫裝強一截是應該的

七:希望將星期二、四的戰場參加方式改為個人為一單位
部份戰場設定為多人制為特別設定,目的為設計多種不同形式的戰場供玩家參加

作者: Dang    時間: 2013-12-10 13:05:55

第一好似無乜用
因為有時打打下都會換裝
鎖定左咪換唔到裝
作者: jacky01260326    時間: 2013-12-10 14:24:55

反對4(更新左),6(金裝最強紫裝過過佢好正常,7(自己1條友好悶)  其他建議都唔錯
作者: jacky01260326    時間: 2013-12-10 14:25:35

6廢過-__-唔係過過打錯左

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2