AGAMES 討論區

標題: (大記)傻仔真係有樣睇~?? [打印本頁]

作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-10-23 13:18:07     標題: (大記)傻仔真係有樣睇~??

[attach]10529[/attach][attach]10530[/attach]

用七色換套裝,點知有條友密2400收~

點知條友唔識字既,唔賣比佢就話人77地~?

9唔搭8,我搵你出氣~?

好似係你自己密我2400金收七色,收唔到就發脾四喳喎~

自己上黎睇圖啦~傻仔~

作者: 火柴人    時間: 2013-10-23 13:33:32

認同標題+1
有人7左 仲兜
又要撩人先 又扮晒野受害者咁
2400G慢慢 收啦

作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-10-23 13:40:10

火柴人 發表於 2013-10-23 13:33
認同標題+1
有人7左 仲兜
又要撩人先 又扮晒野受害者咁

睇佢打D字,九成都係大記多~
作者: 火柴人    時間: 2013-10-23 14:12:34

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-10-23 13:40

佢可能飲緊奶

作者: 00852340    時間: 2013-10-23 14:20:52

比著我回佢都嫌浪費氣力......
作者: SUET.    時間: 2013-10-23 14:30:58

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-10-23 13:40

大記:0…………
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-10-23 14:38:39

SUET. 發表於 2013-10-23 14:30
大記:0…………

全部書面語,九成都係大記~
作者: IamAzYui    時間: 2013-10-23 15:14:18

支持樓主~
條友一係文盲定係色盲
大記就一定係咖啦

作者: qqaazz1998    時間: 2013-10-23 17:29:43

IamAzYui 發表於 2013-10-23 15:14
支持樓主~
條友一係文盲定係色盲
大記就一定係咖啦

大記文盲多~密人唔睇字~
作者: IamAzYui    時間: 2013-10-23 21:53:31

作者: label25000    時間: 2013-10-24 01:56:20

佢真係KAI架== ..自己夾硬想金收你7色...仲要話你
作者: 路飛仔    時間: 2013-10-25 13:33:26

典型既"惱羞成怒" XD
作者: feveriove    時間: 2013-10-25 17:54:40

呢個呀
73lv夜瀧...公會 櫻花樹下的約定..
昆完人錢仲扮能哂野話人昆佢:$
公會話到自己幾慘..比人屈..仲話我係昆狗
一唱佢就off..擺明作賊心虛:$
作者: bravecollection    時間: 2013-10-26 10:13:17

先伸利 : 本人係 櫻花樹下的約定 副會長

先說明一件事.

於25/10 下午約3 :00 公會內一名新入會沒2日的會員突然聲稱 寄錯數百金給另一個會員 "零冰緣"
要求取回不果後 隨即退會,退會前 只係會頻說了一句
        "   你唔俾返錢我,我搵銳兒吊你   "    ...
接後沒事發生... 零冰緣 繼續打機,直至下午6:00... 零冰緣 下線後,世界頻就出了數句類似13樓留言的說話...
包括"大記, 昆狗"等相當侮辱的字眼 陸續出現...
本來我上GAME SET一SET 掛波就出街了,看了世界頻..就忍不往,回了數句,結果
不了了之..

13樓的留言沒講明 佢點樣昆你錢,
尋日25/10/2013 下午6:00, 係世界頻 講到聲大大,結果:沒圖 , 沒開POST, 就咁係舊POST 留個言..算點?
我相信你 會寄失金額而氣憤,而做出一連串行為, 但 開名發炮, 開人公會名前, 可唔可以 理智D?
由頭到尾我只會說一句 : 沒圖沒真相 , 如果你真的有証明 你是寄錯金俾 零冰緣 ,請回貼!!!!!!!!!!

原意我并不想再論壇 就呢類 無聊 指控 回貼澄清,
所以沒有CAP圖,因為同一件事如果發生自己身上,
我只覺得白白寄錯金俾人,係自己過失,錯不在人
零冰緣 從來都沒係會頻 訴苦過...只是一笑置之,

以上係 櫻花樹下的約定 副會長 月光吉百利 的立場及見解..
我不知該名寄錯金額的人..正身是誰,佢點同自己會的人講
但 歡迎 銳兒 及其好友/會友/網友  回應~ 謝謝!!

作者: Sasa.    時間: 2013-10-26 11:42:24

開埋名
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-10-26 12:04:27

bravecollection 發表於 2013-10-26 10:13
先伸利 : 本人係 櫻花樹下的約定 副會長

先說明一件事.

一時就話人寄錯比佢~

之後又話從來無收過有人寄金比佢~

都話左係你個好會員,開左退會果位個AC,偷完錢就扮唔知~

你成日都話要圖,咁你係呢個貼到睇到你果位好會員幾有品未~?

無啦啦又點會寄錯比你果位好會員【零冰緣】呀~?

係你D無腦既人先會信佢話寄錯~不過轉頭又有另一位話佢從來無收過有人寄金比佢~

咁到底係銳儿寄錯比佢~? 定係佢從來都無收過有人寄金比佢姐~?

第一,如果係用打字既方式去寄信~除非你退左會果位(即係本來既收件人)個名都係【零冰X】

咁就有可能係銳儿打錯字,先會係佢自己寄錯人,打錯左【零冰緣】

第二,如果係用好友既方式去寄信~銳友同【零冰緣】根本唔識,會唔會有機會選錯人寄左比佢先~?

你話100%信你果位好會員前,麻煩你都理智D自己諗下,佢所講既有人寄錯金比佢,合唔合情理~OK ?

不過點知轉個頭一陣就有人話佢從來無收過有人寄金比佢~

我就真係唔明你地有幾多個版本啦~
作者: feveriove    時間: 2013-10-26 12:46:50

姐係咁...
係 櫻花樹下的約定 個公會入面..我個fd <幸福了然後呢>講得好清楚
我 (銳儿) 係吾知道 (零冰緣)有(無尾熊oVo)呢個AC...
10月25日朝早..(無尾熊oVo)(第一手)whatsapp我同我講放200點
之後佢又要返學..我又要返學..佢早放學..米先比左錢佢..要佢留張點比我..
fd開既有咩所謂?? 仲有埋電話/聯絡方法。
我7:30am寄左750金去(無尾熊oVo)個AC到...(未知零冰緣有(無尾熊oVo)AC
之後就趕時間去返學..到後期先講返 (零冰緣) 有 (無尾熊oVo) AC
我叫我個fd同(零冰緣)講返...我都預左拎吾返架啦..諗住都算..
但係你地又點?? 係到唱我個fd..同我(銳儿)係昆狗?? 仲叫我地昆人行遠d?
姐係你立埸係...對公會既人有200%信心..佢就吾會咁做?
副會長你咁覺得好正常...咁吾通個個人入你公會做昆狗都係咁樣講?
再者,吾通你同fd交易又會cap圖??吾通你同fd交易又會拎住部cam係到錄住??
你個好會員正係回左句話(我朝早上過個ac..但係我無見到wo)<-之類
之後佢又話 [無收過信] [見吾到] [要屈人行遠D]
你係 <櫻花樹下的約定> 個會長..你幫你會員係應該..
你個所謂好會員有無做過就自己知道啦...
又話自己係比人屈..我開頻戈陣佢又吾出聲..
我吾再開頻戈陣佢先出聲...算點??
我講過呢750金..我吾會再諗住要返
但係你地呢?? 就係到唱返我地係昆狗??
佢身無屎既..米返個ac出黎...問GM拎紀錄囉..
人又係到..人又識郁...世頻叫又吾應..密頻又吾認..無做過又怕咩比資料gm查?
定係你覺得..(你寄錯比我米你7囉...我收左你件你都吾知架啦..米由得佢..等你係到叫囉
如果係話公會有人撐就可以為所欲為..你公會都幾好。
你200%信心..吾代表佢無做過
作者: bravecollection    時間: 2013-10-26 13:22:30

就16 及17樓的留言, 有以下回應

1. 17樓的版本,可能你唔係第一次講,但本人 係第一次聽,因為尋晚世界頻入面全無提及(本人ONLINE時)

2. 我只可以講呢件事係羅生門事件, 只有當時2個人知...你點肯定只有"零冰緣"1人有"無尾熊oVo"的AC,又知道佢
當天會收到銳儿 的750 金而上佢AC 拎錢, 又可以 肯定係佢拎???

既然你唔只開佢名,仲開埋公會名,我就有責任交代立場,信佢沒拎過,對於有會員俾人屈,我唔會無視!

3.本人宣誓 :從來沒話 任何1個人 係昆狗, 發文 字眼自覺 溫文, 可能立場唔同, 令你地覺得我講野有骨

4.就16樓 樓主, 係GAME內論壇內, 字眼句句惹火, "無腦既人""大記""昆狗"等等助語詞不絕於耳,
既對事件無幫助,只會令人對佢品格反感 , 徒令事件火上+ 油

5. 最後...你叫GM 查, 請先成為VIP ,先有"可能".... 呢個係忠告,GM 先唔會為呢D 小事費心

作者: feveriove    時間: 2013-10-26 14:09:30

我個fd (幸福了然後呢) 比左(無尾熊oVo)個ac(零冰緣)
而家個AC已經上吾返..即密碼已改..除左佢吾通仲有第2個?
加上佢都話過佢有上過個AC..我肯定係佢

5. 最後...你叫GM 查, 請先成為VIP ,先有"可能".... 呢個係忠告,GM 先唔會為呢D 小事費心

咁你好明顯個意思就係想講:
想查? 入2萬點做VIP囉....吾入既話仲想查落去?
我都承認我吾會蠢到為D咁既事去入2萬點做VIP..
定係你想講會員既立埸係話 :
(反正都吾會有傻仔為D咁既事入2萬點做VIP..我想點米點囉...吾比返D錢你都吹我吾漲)咁?

作者: bravecollection    時間: 2013-10-26 14:14:56

feveriove 發表於 2013-10-26 14:09
我個fd (幸福了然後呢) 比左(無尾熊oVo)個ac(零冰緣)
而家個AC已經上吾返..即密碼已改..除左佢吾通仲有第2 ...

我只係見你係度開左個POST限GM 睇,估到個POST 想講咩 而話你知...
GM 唔會理你姐..
你覺得我係衰人,我講咩你都覺得係諷刺緊你,唔入耳姐
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-10-26 14:25:07

bravecollection 發表於 2013-10-26 13:22
就16 及17樓的留言, 有以下回應

1. 17樓的版本,可能你唔係第一次講,但本人 係第一次聽,因為尋晚世界頻入面 ...

尋日咪講過,係【零冰緣】開左人地AC扲錢囉~

扮失憶咩,而家又話本人第一次聽~

問你有無理據覺得有可能係寄錯比【零冰緣】,你要信佢...但係又唔解答下~

句句惹火都係對你果位好會員架姐~

乜你見唔到呢個貼開貼果兩張圖咩~?

定係你有選擇睇野症~?  你又成日都話要有圖,有圖果D你又選擇性睇唔到~
作者: bravecollection    時間: 2013-10-26 14:38:13

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-10-26 14:25
尋日咪講過,係【零冰緣】開左人地AC扲錢囉~

扮失憶咩,而家又話本人第一次聽~

樓主果2張圖,我睇完沒咩反應~~我只可以講2個都唔係善男信女,好沒?
可能有人患左數字敏感症,比人話2個數目字就 暴走
要係論壇上面開POST 拉大隊 回應,

你覺得一句",係【零冰緣】開左人地AC扲錢囉~"就可以令人完全明白成件事的來龍去脈,
我自問做唔到.......

作者: jeff3131    時間: 2013-10-26 14:45:42

bravecollection 發表於 2013-10-26 14:14
我只係見你係度開左個POST限GM 睇,估到個POST 想講咩 而話你知...
GM 唔會理你姐..
你覺得我係衰人,我講 ...

姐係其實講咁耐都係晒氣啦
根本係<櫻花樹下的約定>e個公會入面 就唔需要講道理
總之我100%信佢就係道理 我就自然幫自己公會d人 簡單d咪就係咁囉
如果你真係講下道理 睇下人地打d咩 你唔覺有問題?
只係識話人地侮辱你 話你地e樣個樣 扯開話題唔作事件回應
姐係咁呀可?
世頻人人都睇到有2個版本啦 咁都需要去屈你d"好"會員呀?
醒小小啦 副會長
作者: sesesese    時間: 2013-10-26 14:54:06

bravecollection 發表於 2013-10-26 14:14
GM 唔會理你姐..

1個問題
你打機會唔會每幾秒都cap圖 會唔會寄野俾fd都cap圖?會?
cap圖online咩:)?
就好似gm話我地用防爆沖爆件裝 冇片為證1樣
我鬼知你會爆?

如果連意外既野都預料到 咁意外都幾意外咁喎:)
1會之長原來咁有sense既做野
你地果個零冰緣有品通街都知架啦:)
作者: bravecollection    時間: 2013-10-26 14:54:58

世頻人人都睇到有2個版本啦  跟本我唔澄清 ,就得一個版本, 就係有你講, 沒人講..

成個S 會支持佢, 唔代表一定岩,
我上文有講, 係你地單方面, 係25/10/2013 下午6:00 出 世界頻 話人 為先
你唔開到個公會名, 我都唔會回應
又話有證據又剩, 結果係你地沒拎出黎!!
從來由古至今 , 只有告人的拎證據出黎, 俾人告的要拎證據出黎 證明自己清白?????
叫咩道理?

作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-10-26 14:55:26

bravecollection 發表於 2013-10-26 14:38
樓主果2張圖,我睇完沒咩反應~~我只可以講2個都唔係善男信女,好沒?
可能有人患左數字敏感症,比人話2個數目 ...

可能有人患左數字敏感症,比人話2個數目字就 暴走~

以上你講得出呢句,你都幾中肯,睇得出你好中立~

咁中立既人講多都晒氣~

唔知你含家有無你所講既~乜叉叉數字敏感症呢~

真係唔知點解你7到可以信係有人寄錯比佢~

亦唔知你老豆老母點解可以生到你咁7,可能係佢地兩個都咁7,咪生到你一樣咁7囉~

如你所講,我無惡意架,只係怕你有乜叉叉數字敏感症~

作者: feveriove    時間: 2013-10-26 14:58:43

好笑...我會吾會咁去屈你一個咁既人..
我會吾會升上75lv...刷一套70金裝..沖一套+10..上哂3%攻石
為左呃你一個咁既人呀..所謂副會長??
作者: sesesese    時間: 2013-10-26 15:01:55

bravecollection 發表於 2013-10-26 14:54
世頻人人都睇到有2個版本啦  跟本我唔澄清 ,就得一個版本, 就係有你講, 沒人講..

成個S 會支持佢, 唔代表 ...

下 大陸係咁架喎 我見你會條友係大陸人 咪用番大陸人既方法囉:)
你未答我問題
你會唔會每幾秒cap1次圖架?
作者: jeff3131    時間: 2013-10-26 15:03:21

bravecollection 發表於 2013-10-26 14:38
可能有人患左數字敏感症,比人話2個數目 ...

唔單單係數字敏感ok? 你有冇望真d呀
好好既副會長 張圖係想比你睇真d你個"好"會員既品格炸
數字唔係問題 比人開世頻鬧 佢打死都唔認?
白痴既人都識睇啦 你e家咁都唔係叫盲目咁去幫佢?
再者 我諗你都有公會敏感症 我地只係想讚你地個公會有幾好
<櫻花樹下的約定> 副會長 月光吉百利 係"好好"既副會長
會員做錯都會去包庇嫁 快d入e個公會啦
""<<千奇唔好又有符號敏感症 我打字習慣左 sorry
作者: feveriove    時間: 2013-10-26 15:10:28

GM 唔會理你姐..

所以話 : 櫻花樹下的約定係最好既公會..
副會長大人[月光吉百利] 會教你..去昆人啦...GM吾會理架...我地咁多人撐你..怕乜
即係你由頭到尾只係覺得..(GM都吾會理..我點呃人關你咩事) 係吾係咁呢??
作者: bravecollection    時間: 2013-10-26 15:14:43

講到呢度,我回一個字,一個貼 你地咁多人去抽絲剝繭 ,研究 ,分析 再人身攻擊,
我唔會黎同你地玩打字比賽,我打得慢,我認輸

我一早已經話件事係 羅生門, 你要沒證據告人,要人硬食..
我回句句都說服唔到你地~ 咁回貼已經無意義~ 再見~!
希望GAME 見不要當我敵人好了~
我只想活係自己公會打打副本,玩自己的~買買賣賣~感謝!
作者: sesesese    時間: 2013-10-26 15:17:24

bravecollection 發表於 2013-10-26 15:14
講到呢度,我回一個字,一個貼 你地咁多人去抽絲剝繭 ,研究 ,分析 再人身攻擊,
我唔會黎同你地玩打字比賽,我 ...

喂 你應答我未姐
你會唔會每幾秒cap1次圖
會唔會帶幾蚊落街都要帶保標
會唔會用防爆沖裝會cap圖
沖+1至+3會拍片?
作者: F仔﹏    時間: 2013-10-26 15:18:21

以隻米傳說中神舟既神犬"拉西"~
想收人野仲要咁串~Call定漁農署捉狗啦

作者: feveriove    時間: 2013-10-26 15:21:45

GM 唔會理你姐..

仲吾係話比人地知...而家做昆狗..GM都吾會理..
呢D公會..有呢D副會長支持你去昆人..不錯不錯
作者: jeff3131    時間: 2013-10-26 15:30:53

笠水了笠水了~~啦啦啦~~我打字慢~~
我都只係可以講多句
<櫻花樹下的約定> 真係好好既公會黎 想做乜就做乜 活在自己的櫻花樹下就好了
放心去昆人啦!!放心去呃人啦!!放心去屈人啦!!
萬大事有我!!副會長 月光吉百利 支持你
作者: qqaazz1998    時間: 2013-10-27 18:14:24

feveriove 發表於 2013-10-26 15:21
GM 唔會理你姐..

自己小心d好...
作者: x玥x    時間: 2013-10-27 18:33:27

條低能咁架啦
作者: feveriove    時間: 2013-11-14 22:58:40

到此一遊....並向吉百利道一個歉
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-11-14 23:04:08

feveriove 發表於 2013-11-14 22:58
到此一遊....並向吉百利道一個歉

銳儿大佬,你幾套攻時血時,超過30隻金寵...

記得射住細佬呀~
作者: donutmuimui    時間: 2013-11-15 19:00:15

笑左
作者: 狂狂寶貝    時間: 2013-11-15 21:31:50

姐係咩?
作者: 狂狂寶貝    時間: 2013-11-16 00:48:01

條友KAI嫁

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2