AGAMES 討論區

標題: 職業平衡的問題 [打印本頁]

作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-7 14:04:25     標題: 職業平衡的問題

關於夜瀧太變態
其實唔可能所有職業都平衡
如果真是平衡都就不如只有一個職業

但我唔是話e+就可以
夜瀧變態是
海馬守護(Lv.5)                  需要 海馬守護 4 點

學習等級 (Lv.45)       花費 1 金 78 銀 25 銅

魔法技能         強化型         幽冥屬性                 
                                    瞬發技能  冷卻 1.5 秒  持續 5 分鐘            
                         在 5 分鐘內使自己獲得一個海馬守護,提高爆擊率 15 % 和降低受到傷害 30 % ,遭受攻擊時會使攻擊者降低幽冥抗性、攻擊值 30 % ,持續 6 秒,同一時間只能存在一種守護效果。

再加埋
日耀之頂(Lv.5)                  需要 日耀之頂 4 點

學習等級 (Lv.71)       花費 14 金 99 銀 22 銅

被動技能         強化型         物理屬性                 
                                    瞬發技能               
                         提高防禦值 10 % 。  額外降低受到攻擊時所承受的傷害值 15 %  。

一共是降低受到攻擊時所承受的傷害值 45 %
加埋無敵推埋抗性直接變坦!
之後12連擊直接秒人

1個打唔死.又秒到人噶職業
仲唔是op?

之前鳳j秒都算啦,皮薄

e+塔皇又來搞埋一起,吸你過去雙擊一下-->死咗
仲是打極都唔扣血。一暈立刻解

那其他職業唔洗玩啦

所以應該修改一下
例如夜瀧無敵只有5秒.
塔皇雙擊只可以中1下

作者: 蘋果小孩    時間: 2013-9-7 15:13:23

吾關塔皇個職問題事架~~~~~~~
102%防改到得返92%防已經吾係不破!!!
塔皇都係受害者!!!
塔皇們落左幾多心機落去,全+10 用左幾多防增 ,千幾金買一粒符文石 , 幾千金買隻金寵 萬幾金買成套攻時,吾洗錢架?
玩塔皇好多都係專一長玩先玩到咁勁 ,,  一口話塔皇勁,要改廢 ,,, 就抹殺左我地2年Ge心血投資落塔皇度
放左咁多心機落去 ,,,勁係正常架喎 ! !
塔皇只不過係一隻坦泥,,, 秒到你 ,,, 係邊個GE 問題!!! 吾好話係你廢?!
吾好將你對夜瀧GE不滿 ,,,順手推落塔皇身上 我哭俾你睇 >.<
作者: F仔﹏    時間: 2013-9-7 15:30:24

-.-你知唔知雙拳出擊唔係100%中架?
用某d變身仗係可以避開雙拳出擊導致打唔到目標...
另一樣野以加技術上鳳狙,魅噬,絕影,霸星,狂衛以d職係可以應付夜瀧
你講到個盾秒數長要就改個時間?但你又有無諗過個盾得7下無敵秒數根本無關

塔皇仲要改?你上d論壇扒下文以前塔皇盾減傷同以加分必
塔皇用雙拳都要cd時間,玩0cd既塔皇都要付出一D能力既代價
職業平均唔係話邊隻職業過強就改邊隻,
而係睇邊隻過弱再去提高能力或者去加一D副作用比D過強技能
鳳狙為例:鳳炮秒唔係唔比你秒但用完扣mp,3秒禁道具同增益技能。
長遠計入戰場,會戰,武道,武鬥,血量在提高唔好另到"甲胄型"職業被新職業即時秒殺。

作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-7 15:42:33

蘋果小孩 發表於 2013-9-7 15:13
塔皇都係受害者!!!

是到講咗先,我+10高暴高攻舞月同絕影一入到戰場,比塔皇拖過去秒
我都知道塔皇有改咗,但是我唔是話要改廢塔皇
塔皇身為一個坦職,居然可以秒人?唔是應該加強塔皇的抗打能力,降低攻擊?

夜瀧又是,官方話是最強打手,唔錯啊,12連擊,無視抗性,但是居然可以去到降低傷害45%?上埋抗加埋10再有無敵盾!我朋友就是做防禦夜瀧   (你話唔痛?一招秒我lo 我仲要打十幾下先打得死lo
作者: Ceci311    時間: 2013-9-7 16:47:33

蘋果小孩 發表於 2013-9-7 15:13
塔皇都係受害者!!!

其實真係唔關塔皇事。。。
夜龍既出現,塔皇都係受害者。。。

作者: Ceci311    時間: 2013-9-7 16:50:52

F仔﹏ 發表於 2013-9-7 15:30
另一樣野以加技術上鳳 ...

講到甲胄型職業。。。
云狩經常地被反暈然後被抓,被後被秒。。。
云狩都未出聲,樓主竟然將對夜龍既不滿,燒到落塔皇度。。。
大把弱小職業都未出聲
作者: KOKOOK    時間: 2013-9-7 18:58:44

咁既話唔講夜瀧個個盾先呀  講就講12連擊同無視抗先呀  12連擊連狂衛塔皇都頂唔到喎  再+上無視你100%冰抗  姐係無論有幾多抗都好都當你0%冰抗   係戰場到有神略係到跟本連反職都反唔死  同埋佢個防吸  塔皇0CD吸都冇用        
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-7 20:45:19

Ceci311 發表於 2013-9-7 16:50
講到甲胄型職業。。。
云狩經常地被反暈然後被抓,被後被秒。。。
云狩都未出聲,樓主竟然將對夜龍既不滿, ...

我唔是話塔皇,是塔皇做坦職,修改後加咗傷害但降低抗打性,姐是變咗個打手
云狩都叫咗殺到人,打到裂,我舞月由禁大招開始就變咗個渣,又無咩遠範圍技,單體又斷,皮又薄,推得抗來仲死,無攻擊值,由鳳j到夜瀧,下下都比人秒,之前仲話可以定身打死近攻職(塔皇,狂衛  比吸過去都仲暈到,E+呢 比塔皇吸過去,暈完塔皇就解咗,來發雙拳死咗
我都末話慘  同遠攻打,禦靈反死,鳳j射死,天樂訓死,云狩對射死
同樣+10慢熟練,明是我舞月最可以lo,唔變身只有比人蝦,但sp都唔是無限
投放大量生命玩只舞月..
作者: Ceci311    時間: 2013-9-7 22:00:32

qqaazz1998 發表於 2013-9-7 20:45
我唔是話塔皇,是塔皇做坦職,修改後加咗傷害但降低抗打性,姐是變咗個打手
云狩都叫咗殺到人, ...

弱職各有千秋
到而家應該好多玩家都未明白
點解弓弩冇力量可以練
物云狩,物鳳狙(冇人會玩物鳳狙呱,術重炮無視閃格:&)全身得3件可以練力量
真係職職有本難念的經
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-7 23:13:22

Ceci311 發表於 2013-9-7 22:00
弱職各有千秋
到而家應該好多玩家都未明白
點解弓弩冇力量可以練

唔錯。。我無話要改廢塔皇..只是認為要突出優點-坦
作者: 現實    時間: 2013-9-7 23:31:48

若然要平衡又唔想改弱D職,咁就應該改強其他職啦
陰陽冰錐定身10秒火隕50範圍公尺四連撃
力士防衛指令減傷30%抗性+30% 攻撃指令+40%攻撃+30%命中
射手重炮型態+攻防30% 追加防抓免/吸 游撃型態+50%跑速
暫時諗到咁多
作者: butter._.    時間: 2013-9-8 00:21:36

現實 發表於 2013-9-7 23:31
力士防衛指令減傷3 ...

改強=鬥秒online
一樣玩到冇癮
作者: 忽忽a0a    時間: 2013-9-8 00:26:23

我覺得金裝+8能力某D職業要改下
作者: Ceci311    時間: 2013-9-8 03:16:38

忽忽a0a 發表於 2013-9-8 00:26
我覺得金裝+8能力某D職業要改下

例如咩職
作者: Ceci311    時間: 2013-9-8 03:17:10

現實 發表於 2013-9-7 23:31
力士防衛指令減傷3 ...

都係唔夠夜龍秒喎 XD
作者: 卍xx鼠xx卍    時間: 2013-9-8 03:59:23

F仔﹏ 發表於 2013-9-7 15:30
另一樣野以加技術上鳳 ...

雙拳唔係必中~因為某D變身杖有BUG~   一早講左比GM001知,佢亦在埸試過~

但係雙拳無格擋你又知唔知~?

如果格擋到既,我都想睇下有格擋成功英文出現既圖~
作者: 呀FunG    時間: 2013-9-8 09:22:30

求改強天道
作者: 音音    時間: 2013-9-8 10:47:00

呀FunG 發表於 2013-9-8 09:22
求改強天道

係wo 我都差d唔記得有天道e個職 成個晴空都唔知有幾多隻天道
作者: Ceci311    時間: 2013-9-8 12:15:33

呀FunG 發表於 2013-9-8 09:22
求改強天道

係喎,晴空有天道呢個職ga wo
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-8 17:35:23

Ceci311 發表於 2013-9-8 12:15
係喎,晴空有天道呢個職ga wo

衰人
作者: Ceci311    時間: 2013-9-8 18:39:19

qqaazz1998 發表於 2013-9-8 17:35
衰人

我真係冇再見過天道呢個職業出現過
作者: F仔﹏    時間: 2013-9-9 00:43:33

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-9-8 03:59
雙拳唔係必中~因為某D變身杖有BUG~   一早講左比GM001知,佢亦在埸試過~

但係雙拳無格擋你又知唔知~?{:qq ...

-.-鬼策既弧月斬都一樣~ 客服個女仔答係以加既遊設定WO

作者: 伊藤小樂    時間: 2013-9-9 00:51:16

之前我用塔打59副隻金米 用雙拳@@ 1路打5中 心林甘閃得  原來系雙拳條那太大 金米太細粒-.-
作者: Ceci311    時間: 2013-9-9 00:53:57

伊藤小樂 發表於 2013-9-9 00:51
之前我用塔打59副隻金米 用雙拳@@ 1路打5中 心林甘閃得  原來系雙拳條那太大 金米太細粒-.- ...

咁好笑 XD
作者: 伊藤小樂    時間: 2013-9-9 00:56:49

其實........夜龍忽抗....無乜問題.....12下.....無乜問題  最有問題系個【詞語過濾】無敵盾  無敵都好la 又吸又暈-.- 一暈就4.5s 有幾可有D技一暈就4.5s -.- e招真系要改== 系戰場比佢吸1吸暈1暈就系甘先...所以e招真系要改...很重要所以講2次
PS:職平衡同魅噬無關GA~~~
作者: 伊藤小樂    時間: 2013-9-9 00:58:17

我都笑左好耐XDXDXDXDXDXD
作者: 黑黑BB    時間: 2013-9-9 11:00:03

夜龍 都系招無敵盾同埋12擊太勁
魅噬 我覺得佢先要改下忽抗囉 招貝一下打落黎就甘咩
神略反擊策...唉..真系冇野好講:X
就睇下佢點"平衡"法
可能出隻龍騎克夜龍就叫平衡掛
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-9 16:19:48

伊藤小樂 發表於 2013-9-9 00:56
其實........夜龍忽抗....無乜問題.....12下.....無乜問題  最有問題系個【詞語過濾】無敵盾  無敵都好la  ...

是,一個高攻職高防不可
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-9 16:21:03

黑黑BB 發表於 2013-9-9 11:00
夜龍 都系招無敵盾同埋12擊太勁
魅噬 我覺得佢先要改下忽抗囉 招貝一下打落黎就甘咩
神略反擊策...唉..真系 ...

無視無敵效果攻擊
作者: 美人魚Kenny    時間: 2013-9-9 20:50:18

伊藤小樂 發表於 2013-9-9 00:56
其實........夜龍忽抗....無乜問題.....12下.....無乜問題  最有問題系個【詞語過濾】無敵盾  無敵都好la  ...

其實續鳳狙後,咒術士一職過強已成問題。(夜龍 / 魅噬) 個人覺得如果改弱夜龍,咁魅噬都應該要改弱 夜龍暈4.5秒,魅噬又咪係暈4秒 請問職平衡同魅噬有點無關?

作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-11 16:34:49

美人魚Kenny 發表於 2013-9-9 20:50
其實續鳳狙後,咒術士一職過強已成問題。(夜龍 / 魅噬) 個人覺得如果改弱夜龍,咁魅噬都應該要改弱 夜龍暈4 ...

+1
作者: qaz90475963    時間: 2013-9-13 16:13:29

今次職業平衡冇天道份~~
可能天道真係一早就被大家遺忘
所以改技果陣冇數到要改佢~XD
作者: Ceci311    時間: 2013-9-13 16:14:52

qaz90475963 發表於 2013-9-13 16:13
今次職業平衡冇天道份~~
可能天道真係一早就被大家遺忘
所以改技果陣冇數到要改佢~XD ...

可能有既
只係未被發現 XD
(小得未被發現)
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-13 16:44:56

Ceci311 發表於 2013-9-13 16:14
可能有既
只係未被發現 XD
(小得未被發現)

+咗1攻擊值
作者: Ceci311    時間: 2013-9-13 19:42:27

qqaazz1998 發表於 2013-9-13 16:44
+咗1攻擊值

哇好多呀
作者: Ceci311    時間: 2013-9-13 19:42:27

qqaazz1998 發表於 2013-9-13 16:44
+咗1攻擊值

哇好多呀
作者: qaz90475963    時間: 2013-9-13 20:07:36

係喎~杖盾攻擊值+多左~
補師天道強左呀~XD
但我係打手天道~~
作者: shumchingfung    時間: 2013-9-14 00:21:34

有好多舊職根本就唔係弱,

我都唔好意思講係玩家問題,

用霸星為例,
70正金 做倒70命 60爆 50格 300傷 (+10 變身75減傷) 反人100%, 平均4X-50抗, 高攻, 我想問廢係邊度?
與其係度怨天尤人, 不如諗下點樣去玩得好D

作者: Ceci311    時間: 2013-9-14 00:36:17

被改後既夜龍都唔弱

70正金 做到80%法速 0CD, 無視50%抗性 (+10 變身+術傷) 12連擊,

高攻, 高連擊, 10秒檔5次反暈2秒無敵盾, 廢響邊度?

作者: aous    時間: 2013-9-14 11:03:31

http://gdomurmur.kouwua.net/2012/07/123_1714.html

威能轉化 LV5
每次攻擊將提高自身術法報擊傷害及治療量 5 %,可堆疊 5 次,持續 10 秒。

神行道 LV5
使自身變身為神獸最終外觀,提高攻擊值 30 %、跑速 20 %及閃避值 25 %,持續 15 秒。

真係小得未被發現
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-22 14:05:51

aous 發表於 2013-9-14 11:03
http://gdomurmur.kouwua.net/2012/07/123_1714.html

威能轉化 LV5

是...
作者: 赫海    時間: 2013-9-24 21:02:58

晴空好似無職業平衡呢樣野
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-24 21:43:04

赫海 發表於 2013-9-24 21:02
晴空好似無職業平衡呢樣野

有噶..
作者: 赫海    時間: 2013-9-24 22:29:07

qqaazz1998 發表於 2013-9-24 21:43
有噶..

例如呢
作者: Ceci311    時間: 2013-9-25 14:29:20

qqaazz1998 發表於 2013-9-24 21:43
有噶..

請加以解釋。。。(Reasonable)
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-25 17:01:04

Ceci311 發表於 2013-9-25 14:29
請加以解釋。。。(Reasonable)

鳳j克天樂,天樂克絕影,絕影克鳳j
作者: 赫海    時間: 2013-9-25 19:39:16

qqaazz1998 發表於 2013-9-25 17:01
鳳j克天樂,天樂克絕影,絕影克鳳j

你當其他職死的嗎
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-25 23:30:55

赫海 發表於 2013-9-25 19:39
你當其他職死的嗎

被發現了
作者: 赫海    時間: 2013-9-26 14:41:13

qqaazz1998 發表於 2013-9-25 23:30
被發現了

其實新職算吾算勁
作者: qqaazz1998    時間: 2013-9-26 19:48:33

赫海 發表於 2013-9-26 14:41
其實新職算吾算勁

塔lo  
作者: qqaazz1998    時間: 2013-11-16 14:17:22

sbsbsbsb 發表於 2013-11-16 01:17
求改強天道

天道後期好強..
作者: TMKKI    時間: 2013-11-16 19:44:26

如果天樂出技快過鳳狙 咁叫唔叫克到
作者: qqaazz1998    時間: 2013-11-16 22:36:15

donutmuimui 發表於 2013-11-16 21:50
吾好將你對夜瀧GE不滿 ,,,順手推落塔皇身上

我都玩塔皇
作者: wai5c0023    時間: 2013-11-19 17:09:15

吊你樓主個老母臭花系 我話塔王架 夜 龍又改左技 改到勁廢 T^T
作者: qqaazz1998    時間: 2013-11-19 17:24:57

wai5c0023 發表於 2013-11-19 17:09
吊你樓主個老母臭花系 我話塔王架 夜 龍又改左技 改到勁廢 T^T

你自己唔識玩唔好怪人
作者: YAU♥.    時間: 2013-11-20 19:21:28

樓主要知道..
免費online game吾會有平衡呢一樣野
只要玩家負出時間金錢
你玩緊戈個職業就會勁
作者: qqaazz1998    時間: 2013-11-20 22:05:55

我已經發現各職業的弱點了,所以e+唔理平衡了

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2