AGAMES 討論區

標題: 大家成日斷線,LAG,有無想過係自己問題???? [打印本頁]

作者: icqfai2013    時間: 2013-9-2 19:53:15     標題: 大家成日斷線,LAG,有無想過係自己問題????

講真,我組100人打源神都沒有LAG,至於斷線只係得一次!!

請大家想想是否自己問題?????

經常斷線既人換過部電腦啦!無錢換請轉GAME,不要日日都係度嘈!

本人用I7 ,超順暢!!!有錢可以換!

作者: 小莉乂伊貝    時間: 2013-9-2 22:28:14

1.自己既問題點解會咁多人受害?無論係台定港澳d人都抱怨會lag,會掉線,證明唔係個人問題咁簡單
2.如果係自己問題點解會全服停機既?請你解釋一下.
3.如果個個遊戲都要人地用最新最快既電腦先玩得順,咁咪要一個月換一次機?
4.冇錢就叫人轉game,咁你係咪暗示窮人唔玩得,歧視窮人?
5.你自己冇斷線就話人地嘈,好似講到人地無理取鬧咁,到你都斷埋一份我唔信你會唔出聲
作者: icqfai2013    時間: 2013-9-2 22:38:26

小莉乂伊貝 發表於 2013-9-2 22:28
1.自己既問題點解會咁多人受害?無論係台定港澳d人都抱怨會lag,會掉線,證明唔係個人問題咁簡單
2.如果係自己 ...

1.LAG可以自己解決,換電腦!
2.全服停機,係今日!
3.I7出左幾年,不是最新!
4.玩得不開心,轉GAME好過!
5.當我斷埋一份,我會轉GAME!

作者: 圖卡圖法    時間: 2013-9-2 22:41:34

個PO比人感覺好似 . . .
出面好多人買唔到樓話樓市唔掂
之後有人好精明咁叫人"冇樓咪買層樓囉"

又好似考得差 比人叫考好D
又好似冇錢 比人叫去搵錢
{:mx051:}又好似搵唔到工 比人叫去搵工 {:mx051:}

作者: 圖卡圖法    時間: 2013-9-2 22:46:04

即係...其實我唔係挑釁

的確有人係自己上網差玩唔到

不過個SER係有衰嘅時候,,,

咁都可以比個建議嘅...  有D我都覺唔順眼嘅 我咪禁上一頁由佢囉
作者: 大天使.洞爺湖    時間: 2013-9-2 23:23:56

其實我覺得樓主既角度唔夠全面
我都同意有時可能係個人問題,但我唔覺得係大部分囉!
其實可以提議下比較LAG既人把配置較低而一點,或者係洗一洗機,唔好第一下就叫人換機(你估個個真係唔洗怕米鬼咩)
而且官網都提出過九月份更新內容~
因為過去兩週,幻想神域的伺服器狀況以及遊戲程式仍有穩定度不足的問題,加上遊戲本身釋出的內容也不是說很完善,所以研發團隊在近期的更新,都以調整遊戲的基本內容,以及把當機、斷線、卡登的情況盡量改善。((請睇官網))
所以有D人見到呢則訊息之後可能見未有改善先至係討論區發表一下~
又唔好話個個都嘈((雖然我認同有D真係太過嘈))
作者: yomi    時間: 2013-9-3 05:35:26

樓主講d野好明顯話人窮玩唔起姐...唔係人人有幾百文公屋住(要住超細房仲要一家人)唔係人人身上高科技物品...富二代話換就換...有無睇電視垃圾區無位放垃圾都係有錢人害架...樓主個啊爸係唔係做大官而樓主日日打機成地高科技物品多到唔要?不如出一隻有錢人online比樓主玩好無?
作者: s2024201    時間: 2013-9-3 06:30:28

樓主戈幾句野根本就係挑釁窮人喇   你咁有米既話自己去整隻game自己玩喇  係到話人地
作者: 惡意灌水    時間: 2013-9-3 06:31:44

點解膠POST都咁多人咁認真回=.=
好多人係部電腦玩到配備需求更高ge game(如AION,TERA等..唔知咩黎自己GOOGLE啦)都好順
但係玩幻想神域就會LAG,斷線,彈GAME,報錯 種種意外不停
真係自己部機問題?
我部機冇你I7咁巴閉 I5-3470,8GB RAM而已
顯卡可能弱雞少少咁囉~GTX650
咁唔知算唔算廢機呢
作者: icqfai2013    時間: 2013-9-3 10:22:38

惡意灌水 發表於 2013-9-3 06:31
點解膠POST都咁多人咁認真回=.=
好多人係部電腦玩到配備需求更高ge game(如AION,TERA等..唔知咩黎自己GOOGL ...

I5都OK,成日LAG就換顯卡。

LAG主要是多人玩!!

作者: 惡意灌水    時間: 2013-9-3 19:26:26

我玩TERA唔LAG,玩幻想會LAG喎...
畫質差幾皮野啦~
會唔會係我問題呀
作者: 汐瀴    時間: 2013-9-3 20:02:41

樓主你尼個po又係為左做任而po?
定係為左嬲打而po._.?
作者: icqfai2013    時間: 2013-9-3 20:31:59

惡意灌水 發表於 2013-9-3 19:26
我玩TERA唔LAG,玩幻想會LAG喎...
畫質差幾皮野啦~
會唔會係我問題呀

TERA係月費GAME,畫質靚都正常,幻想係免費GAME,畫質當然差小小,至於LAG,除左電腦差,還有多人玩都會導致LAG,幻想日日爆,對一些不是太勁的電腦,當然LAG啦,你不要太多意見了!!!!!
作者: 瑩。    時間: 2013-9-3 20:44:15

管理員先生呢舍 poz會引起罵戰閂左佢啦
作者: yomi    時間: 2013-9-3 20:58:38

樓主要照鏡先好講 世上得少有錢人你咁有提議 不如你唔好玩...咁大家都會和平我不入地獄誰仕地獄呢...樓主
作者: yomi    時間: 2013-9-3 20:59:51

啊...比樓主影響到打錯字...係入唔係仕...樓主害死人
作者: freeze    時間: 2013-9-3 21:07:04

樓主好明顯係以偏蓋全 想引起罵戰咁既feel lor
大佬有錢換電腦先好玩
咁到時冇人玩聽你講走晒 你想自己單機晒成隻game呀
再唔係出錢買電腦俾你所謂成日係到嘈果d人lor 講到自己好有米咁
作者: icqfai2013    時間: 2013-9-3 21:09:59

幻想係免費GAME,不要太多意見!!!!!
作者: icqfai2013    時間: 2013-9-3 21:19:17

又要免費,又要順,又不LAG,又要新GAME,垃圾電腦都玩到既,咩都要最好,大家有咩好介紹???
作者: freeze    時間: 2013-9-3 21:31:27

但係宜家有意見果個係你wor 冇啦啦好地地有意見就係要回報伽啦
冇啦啦係要開個咁既 post.. 得閒冇事上壇永遠都係見到你開埋d差唔多內容既post what the..
作者: andy98632000    時間: 2013-9-3 21:44:35

其實我覺得隻game 根本係未完全開發好 就急急比人推出黎 1隻咁好game就晒左           只是個人意見 不喜物踩
作者: yomi    時間: 2013-9-3 22:49:33

講真,我組100人打源神都沒有LAG,至於斷線只係得一次!!

請大家想想是否自己問題?????

經常斷線既人換過部電腦啦!無錢換請轉GAME,不要日日都係度嘈!

本人用I7 ,超順暢!!!有錢可以換!

好似樓主你講先架喎 連日期都有 樓主唔係有人格分裂咁嚴重...其實係比自己睇?
請樓主講出自己幻想ip 等大家好好睇你自大唔要臉個樣再等人串你...原來電腦前的你型到爆....睇角色7到無人有
作者: 尐乂死神卍    時間: 2013-9-4 08:47:37

我tera最靚打會戰都唔lag囉- -"
-----------
下下都話人~~你估個個都係咁既咩
有d人lag都無出聲咪又咁玩你又要人轉game
人地轉唔轉game關你鬼事咩- -
人地嘈到你呢個問題就真係佢地問題喇
到時你問下gm有無補常比你@@
作者: kenton18    時間: 2013-9-4 10:48:57

icqfai2013 發表於 2013-9-2 22:38
1.LAG可以自己解決,換電腦!
2.全服停機,係今日!
3.I7出左幾年,不是最新!

樓主我都留意左你幾個post
每次你既答覆大多都係唔經大腦,請注意身體,講好d既話姐係你由心到身都係一隻小學雞

作者: badbear    時間: 2013-9-4 11:12:42

樓主 夠鐘食藥啦
作者: 一日之計在於晨    時間: 2013-9-4 13:10:05

我部電腦買左5年,但都唔使LAG到停係到啊?白癡GAME

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2