AGAMES 討論區

標題: 求救, 我經常在遊玩期間停止運作 [打印本頁]

作者: 星痕逝影    時間: 2013-8-14 13:14:43     標題: 求救, 我經常在遊玩期間停止運作

本機系統是win8

我經常在遊玩三四分鐘後便會突然卡死, 然後停止運作

相容性有設和沒設也試過了, 也是一樣

不知道是不是人多的關係?

希望有人可以解答小弟

個人很想繼續玩這遊戲..不想因這問題而沒心情玩然後刪GAME....

作者: colourp    時間: 2013-8-14 13:16:24

大把人都係一樣 你放心 官方而家潛緊水
作者: 大覺屋師真    時間: 2013-8-14 13:19:45

卡死原因係咩?有冇咩錯誤訊息?
作者: 星痕逝影    時間: 2013-8-14 13:22:13

大覺屋師真 發表於 2013-8-14 13:19
卡死原因係咩?有冇咩錯誤訊息?

冇, 純粹突然卡死左係一個畫面, 然後就停止運作

已經試過重裝, 冇用
作者: fungchoy907    時間: 2013-8-14 14:37:53

我都係,點【詞語過濾】算
作者: 羽瞳    時間: 2013-8-14 15:05:54

我都係咁
作者: keith950508    時間: 2013-8-14 15:16:29

咁咪好LO 大家一齊冇得玩 夠曬公平
作者: mchmichi    時間: 2013-8-14 15:18:10

入副本解任﹐BOSS都未打就斷線﹐白白浪費兩次入副本既機會。
不斷停止運作﹐原因無其不有﹐伺服器連線中斷(上網冇問題)、C++ RUNTIME ERROR、甚至無啦啦彈GAME﹐打到火到黎﹐打番台服算數。
作者: 司馬信    時間: 2013-8-14 15:25:18

請更新顯示卡驅動程式試試
作者: keith950508    時間: 2013-8-14 15:31:58

司馬信 發表於 2013-8-14 15:25

試左啦
作者: nico0320    時間: 2013-8-14 15:40:06

司馬信 發表於 2013-8-14 15:25

今朝開服玩到宜家 大約彈左5次左右  每次都係彈出以下視窗[attach]8643[/attach]

作者: fungchoy907    時間: 2013-8-14 16:46:31

我係玩玩下卡左係個畫面,得返D聲但個人郁唔到
作者: 調皮〃但美麗    時間: 2013-8-14 16:48:59

本人用vista完全無問題

作者: 大覺屋師真    時間: 2013-8-14 16:50:47

mchmichi 發表於 2013-8-14 15:18
入副本解任﹐BOSS都未打就斷線﹐白白浪費兩次入副本既機會。
不斷停止運作﹐原因無其不有﹐伺服器連線中斷( ...

你玩台服冇問題,係玩港服先會彈game?
作者: TMKKI    時間: 2013-8-14 16:55:20

有關上面果個彈出黎MESSAGE......我係用WIN7 都試過1制=.=
作者: kavinli321    時間: 2013-8-14 16:56:33

斷線就有

作者: fungchoy907    時間: 2013-8-14 16:56:36

WIN8呢,冇野彈出黎

作者: TMKKI    時間: 2013-8-14 17:05:40

我想知點解會彈果舊野出黎 之後就斷GAME-
作者: fungchoy907    時間: 2013-8-14 17:08:09

彈一舊由於發生問題,導致程式停止正常運作,,,DIU我想玩姐
作者: mchmichi    時間: 2013-8-14 18:02:18

大覺屋師真 發表於 2013-8-14 16:50
你玩台服冇問題,係玩港服先會彈game?

台服冇咁多次﹐頭先係不停斷WO
作者: 星痕逝影    時間: 2013-8-14 23:18:41

官方究竟有沒有心去解決問題

都一天了, 只給了我兩個回應

提供的方法都試過了, 還是不行

是想怎樣?

不是只有我, 我的朋友中亦有不少也有同樣情況

希望官方能盡早提供真的能解決問題的解決方法
作者: alanm123    時間: 2013-8-15 00:24:46

唔洗怕 我一個鐘 起碼都有2 3次 我都唔知點解
作者: 大覺屋師真    時間: 2013-8-15 00:28:35

呢個問題已經同台灣原廠反映左,台灣亦有同樣問題,原廠正努力搵緊原因。(佢地話今日買晒市面買得到既所有型號顯示卡番去逐張試睇下邊d會有問題...)
作者: SnowBall0615    時間: 2013-8-15 06:00:57

巴哈有個帖收集緊彈game者既電腦設備,
7版以上既人都係用amd 既顯示卡,佢地一樣係經常無原無固彈game,卡死自動關閉等(包括我都係...)
而大部份nvidia卡的人都沒事~~無關你用的係win幾~
所以係果遊戲有d對硬件既bug...
人地遊戲公司用既電腦配備都是最好的,怎會去想一般用家電腦配備相容的問題= =
我覺得他們的測試是測假的- -...都未試過玩一過遊戲俾你玩玩下又要彈你走既,通常玩唔到就係玩唔到,吊到人癮都布埋...
作者: ronkilee2    時間: 2013-8-15 10:53:19

顯卡程式最新

但都間唔中彈game
通常都話c++ runtime error 或咩記憶體不能為read
作者: patrickilove    時間: 2013-8-16 03:30:08

GM出左方案啦   小弟同樓主一樣情況    成功解決了   凌晨3點半= =
要上網下載   NVIDIA   搵返你個張卡型號    機身型號   對準下載返你顯卡既程式   

安裝既時候小弟WIN8會自動移除原先既程式   之後就黑畫面   要重機   但重機前最好等幾分鍾  因為我唔知佢有冇D咩程序行緊   

重機後再開下載完個野   裝多次   佢會裝埋2個原先冇既野(3D VISION)      或者就係差佢   小弟試完     你可以試下用自訂安裝   
作者: TBGD    時間: 2013-8-16 13:24:49

你買哂所有市面顯示卡有鬼有咩...
手提電腦點同普通家用= =
作者: ppkppkkpp    時間: 2013-11-21 16:46:08

系統是win8 +1
作者: 司馬信    時間: 2013-11-22 10:25:15

*** 建議在新版 Microsoft DirectX 環境下進行遊戲。
連結至 Microsoft 官方下載中心: http://www.microsoft.com/zh-tw/download/details.aspx?id=3
作者: dom6969    時間: 2013-11-22 22:05:18

司馬信 發表於 2013-11-22 10:25
*** 建議在新版 Microsoft DirectX 環境下進行遊戲。
連結至 Microsoft 官方下載中心: http://www.microso ...

好e+去down

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2