AGAMES 討論區

標題: "攻擊時有 3% 機率觸發三連擊效果"係咪包晒技能同普攻? [打印本頁]

作者: 小氣球    時間: 2013-7-27 21:54:51     標題: "攻擊時有 3% 機率觸發三連擊效果"係咪包晒技能同普攻?

http://gametsg.techbang.com/gd/index.php?view=item&item=26991040#detail

平時個D會講明普攻定技能,

但係呢個就無,

隻GAME會唔會話因為無得別mention而會話呢個只包括普通攻擊?

唔該大家

作者: 小氣球    時間: 2013-7-27 22:19:24

有冇人知
作者: qqaazz1998    時間: 2013-7-27 22:48:01

我估攻擊是技能同普攻,但3連擊應該是普攻
作者: Ceci311    時間: 2013-7-28 04:39:37

12連擊再加3連擊?
邊個檔得住
作者: royhuick1993050    時間: 2013-7-28 09:06:41

應該係普攻,
作者: F仔﹏    時間: 2013-7-28 09:08:43

3連擊係普攻~開傷害顯示會睇到~

例子:你用藍鱗+泰利兒套裝~個3%buff都係3連擊
你用"月狐之影"打王第1下同第2下連果時會彈出"月狐之影"造成傷害
當你發動到2個BUFF~
會彈出:
"藍鱗xx"造成傷害"
"藍鱗xx"造成傷害"
"藍鱗xx"造成傷害"
"泰利兒xx"造成傷害"
但個計法一樣月狐第1下打出黎傷係100%第2下扣減傷害60%
上面裝備效果一樣由100%>60%>40%>20%>10%~實唔實用見人見致~

另帶一提小弟玩的正是連裝雲狩/疾風/獵魂~
歡迎參考~
作者: F仔﹏    時間: 2013-7-28 09:09:55

你用"月狐之影"打王第1下同第2下連果時會彈出"月狐之影"造成傷害
當你發動到2個BUFF~
會彈出:
"藍鱗xx"造成傷害"
"藍鱗xx"造成傷害"
"藍鱗xx"造成傷害"
但個計法一樣月狐第1下打出黎傷係100%第2下扣減傷害60%
上面裝備效果一樣由100%>60%>40%>20%>10%~實唔實用見人見致~

另帶一提小弟玩的正是連裝雲狩/疾風/獵魂~
歡迎參考~
作者: 小氣球    時間: 2013-7-28 11:23:22

F仔﹏ 發表於 2013-7-28 09:09

我今朝試過,包埋技能攻擊,只係另外2下當係普攻ONLY

應該係咁
作者: label25000    時間: 2013-7-28 11:46:59

普攻技能加埋哂架

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2