AGAMES 討論區

標題: 給遊戲方面的建議 [打印本頁]

作者: bravecollection    時間: 2013-7-9 15:45:34     標題: 給遊戲方面的建議

主要有幾方面

1. 日副 打小王 出的 愛心寶箱....可唔可以轉款/取消在佢....次次都要拉地,好煩...我諗都冇人仲會俾12點買支鎖匙開在佢...件手染藍面都唔值錢...

2.一直都想提議,星光碎片可唔可以由道具 變為 好似金錢/道光粉塵 之類的數值顯示....等背包 慳一格.....

3.港牌晴空....獨創的拍賣會,我諗都唔會再搞落去,既然係咁...不如把 拍賣會 個制,變做討論區,等有時D人玩到悶,禁去睇下討論區有咩新料都好.....

4.關於時裝進化方面....由於星光類的時裝唔可以進化,但轉蛋 類別的時裝就可以...個個星期出新款...玩耐在,都唔記得邊D 時裝可以進化,邊D 時裝唔得...
可唔可以係件時裝度+入說明,等D人睇到,都知道呢件高級時裝可唔可以 進化做 傳說....

5.港版 晴空個7月 活動......嗯, 簡單D 講只係 好過冇.... ...希望再多D 活動搞下...

暫時諗到係咁多....希望有人係樓下表態..

作者: pgchicken    時間: 2013-7-9 16:23:13

1. 轉款應該唔會了。取消左就想開都無得開,放係到有心人想開都仲有機會

2. 技術上比較難做到,因為個程式已經咁寫,如果改好大工程好易有bug

3. 其實打開browser bookmark Agames 都唔係好難姐...同埋拍賣會未必唔搞的

4. 已向台灣建議

5. 除左七月週年慶活動,黎緊仲有更多活動係七月內推出

作者: jeff3131    時間: 2013-7-9 19:42:54

我本人比較想既只係...
1. 信箱可以多1個制...係可以1次過收晒全部信件 因為e家1件1件咁收好煩..
2. 暫時未諗到

作者: marcoltho    時間: 2013-7-10 10:56:21

我本人希望
自動扔棄系統 可以作更詳細分類   打低LV副本刷蛋好快滿晒袋 如果自動扔棄可以 令武器/飾品 不自動扔棄就方便好多
作者: pgchicken    時間: 2013-7-10 10:58:51

jeff3131 發表於 2013-7-9 19:42
我本人比較想既只係...
1. 信箱可以多1個制...係可以1次過收晒全部信件 因為e家1件1件咁收好煩..
2. 暫時未 ...

考慮到有機會爆bag同埋有付款取信呢個問題,目前未有計劃咁做
作者: 99891179    時間: 2013-7-10 12:07:03

pgchicken 發表於 2013-7-10 10:58
考慮到有機會爆bag同埋有付款取信呢個問題,目前未有計劃咁做

批量收信可以參考論壇管理時的批量刪貼,然後把付款信設成批量收信時不可選
爆bag方面在收物品前加個判斷是否能放下物品的程序,發現無法放下物品就終止繼續收信
作者: ctb    時間: 2013-7-11 00:47:58

可以整個制自動棄/賣橙裝?

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2