AGAMES 討論區

標題: 有關更新之後金副出裝問題!! [打印本頁]

作者: ericwong1997    時間: 2013-6-28 00:52:22     標題: 有關更新之後金副出裝問題!!

下次既更新內容
http://gd.x-legend.com.tw/01news/news_01_in.php?mtype=4&newsid=1027
其實佢整到個金副咁樣嗜係想點仙?

作者: 涼粉    時間: 2013-6-28 01:27:08

我讚成改

理由: 可以針對性摘骰拎箱。
作者: JulianC    時間: 2013-6-28 02:57:28

以後互頻出字
唔roll箱_ _幫打金副 xxx金一場 意密
作者: xxx852    時間: 2013-6-28 08:48:04

個盒有分類嫁,點都夾到人打
同埋你估個個都差成套金咩,多數人都係差一兩件
而家金副冇咩街團嫁啦,全部自己人刷/公會刷
組唔到團就繼續組唔到,同呢個模式冇咩關係
況且而家係抽唔中自己件金裝再抽機率會提升(亮點),儲幾個盒都開到
而家既模式大把人一個月打唔到一件金裝
作者: ctb    時間: 2013-6-28 09:39:39

xxx852 發表於 2013-6-28 08:48
個盒有分類嫁,點都夾到人打
同埋你估個個都差成套金咩,多數人都係差一兩件
而家金副冇咩街團嫁啦,全部自己 ...

差1套個d甘點? 唔洗打?
作者: 雪兒ovo    時間: 2013-6-28 09:51:07

新方法太過煩na;
本身街團已經少人打,,
再轉埋哩個模式之後 梗加唔會有人組街團;
就變左<一係自己單刷> <一係組公會d人打>
同埋就算有街團既話,, 八個人roll一個箱,, roll到就開心,, 長期roll唔到果d咁點算?;
金裝本身已經難出,, 仲要出埋箱既話根本唔洗想齊裝; 除非佢每隻王都跌金箱 / 金裝可交易.
作者: bravecollection    時間: 2013-6-28 12:33:57

想講幾點..
第一, 金裝難儲成一套係事實,亦都係成隻GAME的設定,沒可能要求金裝取得率一下子大幅提升,
對之前打在幾個月先齊金的人唔公平,

第二 ,隻GAME 唔係得一套金裝比你地選黎用,沒時間沒耐性沒放錢玩果D, 副本裝/紫裝/星空裝
唔會相差得去邊,

第三, 之前打金副果D....上限70,而且同團仲唔可以撞職,變相熱門職業,唔識人都幾難組團打,新制度
下,E+ 2,3轉上限技能點升,組團唔怕撞職, 相對金副難度其實係低在,唔想8個人搶1個箱,組少D人,唔
打一D難打的王,其實 係易儲過之前

第四.個人覺得....真係有心玩個職,想儲金裝...新制其實比舊制好太多,起碼我知連續開在幾個箱都唔中,
下一次開箱中的機會又大D....唔使好似 以前咁,打裝打到絕望,機率永遠都係1/13 先......

作者: Ceci311    時間: 2013-6-28 13:31:22

公說公有理,婆說婆有理
作者: 涼粉    時間: 2013-6-28 13:45:11

ctb 發表於 2013-6-28 09:39
差1套個d甘點? 唔洗打?

斷唔會成隊人都差1套掛?

所以打之前最好先有共識, 同埋多D留意互頻既組隊狀況
作者: xxx852    時間: 2013-6-28 14:08:35

新制只要你有能力/財力/識人 要打齊實最多一兩個月

舊制只要有運氣可言
唔好彩要打到2046
作者: xxx852    時間: 2013-6-28 14:24:39

1.        調整金裝掉落機制,改為掉落各部位「金裝封印盒」,開啟後可隨機獲得一件職業金裝。
備註:製作團隊為提升並平均各職業獲得個人職業金裝的機會,每一次開啟到非自身職業金裝,將於下一次開啟時機率大幅提升,直至獲得自 身職業金裝!

會唔會兩個就開到
作者: pgchicken    時間: 2013-6-28 15:13:05

是咁的,由於呢個setting爭議較大,港版暫時採取觀望態度,唔上住
作者: xxx852    時間: 2013-6-28 15:15:13

唔係掛...pg你講笑咋掛
作者: ericwong1997    時間: 2013-6-28 15:22:52

pgchicken 發表於 2013-6-28 15:13
是咁的,由於呢個setting爭議較大,港版暫時採取觀望態度,唔上住

咁係咪嗜係睇左TW 佢地點先决定出唔出?
作者: pgchicken    時間: 2013-6-28 15:25:35

xxx852 發表於 2013-6-28 15:15
唔係掛...pg你講笑咋掛

目前見到主要問題如下:

1.盒唔係必出,出完仲要骰,骰完仲要抽
2.抽完唔岩你件裝但係你隊友要既裝又唔可以交易

比較次要既:
1.金裝掉落既部位既王同改前係一樣,即係唔係所有盒都可以開到所有部位既金裝,呢樣就有好有唔好

而就以上問題台灣都引起好大迴響,所以香港都係按兵不動等情況穩定再決定出唔出

作者: leekyo    時間: 2013-6-28 15:29:16

pgchicken 發表於 2013-6-28 15:25
目前見到主要問題如下:

1.盒唔係必出,出完仲要骰,骰完仲要抽

其實GM 我比較想知
改左之後 出盒既機率
係等同依家出金裝既機率 定係比佢高
作者: pgchicken    時間: 2013-6-28 15:31:42

leekyo 發表於 2013-6-28 15:29
其實GM 我比較想知
改左之後 出盒既機率
係等同依家出金裝既機率 定係比佢高 ...

整體機率一樣
作者: leekyo    時間: 2013-6-28 15:40:31

pgchicken 發表於 2013-6-28 15:31
整體機率一樣

如果係一樣既話
我就唔贊成改..依家出金裝既機率已經好低
如果你話出盒同出金裝既機率一樣
咁咪即係好難咁出到個盒 之後再要以1/13咁低既機率
先抽到自己職既裝

但如果GM 可以將個盒出既機率提高 (大約一場起碼都出到一個盒以上)
咁個改變會易令人接受D (前題真係會 就算開唔到自己職既裝 下個盒會加大機率抽中)
咁起碼比玩家一種唔係食白果既心態丫
作者: xxx852    時間: 2013-6-28 19:22:04

咁可唔可以開多個npc出黎
實行新舊兩制比玩家選擇?
咁對大家應該都冇咩影響

作者: ericwong1997    時間: 2013-6-28 21:47:45

xxx852 發表於 2013-6-28 19:22
咁可唔可以開多個npc出黎
實行新舊兩制比玩家選擇?
咁對大家應該都冇咩影響

呢個唔錯 但係 咁組隊果時 其中1個咁錯左咁又分開?
作者: himan53162    時間: 2013-6-28 22:01:35

越搞越衰..
作者: xxx852    時間: 2013-6-28 22:26:42

ericwong1997 發表於 2013-6-28 21:47
呢個唔錯 但係 咁組隊果時 其中1個咁錯左咁又分開?

呢d有咩好講,夠成日有人入錯副..
作者: ctb    時間: 2013-6-29 01:13:41

xxx852 發表於 2013-6-28 14:08
新制只要你有能力/財力/識人 要打齊實最多一兩個月

舊制只要有運氣可言

我覺得你系因為齊左裝先甘風涼話囉: )
唔系人人都有甘多財力+識人多 thx
作者: detectivept    時間: 2013-7-1 08:30:32

觀望下都好
台灣果邊緊系仲要改
作者: YAU♥.    時間: 2013-7-1 12:35:39

其實金裝箱係米假金黎=.=?
甘係米出自己職既裝吾會開中其他職既裝?
作者: 涼粉    時間: 2013-7-2 01:16:54

YAU♥. 發表於 2013-7-1 12:35
其實金裝箱係米假金黎=.=?
甘係米出自己職既裝吾會開中其他職既裝?

我睇唔明你講咩
作者: jeff3131    時間: 2013-7-2 03:14:05

但係如果真係gm所講...機率根本冇提升到既話 根本就冇用 本身出金裝既機率就唔高 可以3場都冇1件金裝出既 即使係唔同職既都冇!!!!!  如果真係出個箱而又唔提高機率既話 根本就唔洗去打金裝 不如直接提高金裝掉落個機率咪仲好 除非個金箱係e家機率既2倍啦...咁就出得過
作者: martinzero    時間: 2013-7-2 04:36:29

IQ題:我有13個箱 連開13個(第1個唔中 個機率會升高....)
最咁計PK 我抽中晒另12隻職既裝 第13件必中?.?

如果D箱分部位(頭甲手腰鞋)
咁我13*5個箱 可以中晒@@?
作者: jeff3131    時間: 2013-7-2 06:51:14

60幾個箱.......仲要機率冇變= =.........仲要唔一定係第13件必中....
作者: leekyo    時間: 2013-7-2 13:12:49

martinzero 發表於 2013-7-2 04:36
IQ題:我有13個箱 連開13個(第1個唔中 個機率會升高....)
最咁計PK 我抽中晒另12隻職既裝 第13件必中?.?

佢無話必中
佢只話
備註:製作團隊為提升並平均各職業獲得個人職業金裝的機會,每一次開啟到非自身職業金裝,將於下一次開啟時機率大幅提升,直至獲得自 身職業金裝!

至於提升幾多就得GM知啦
50%又係提升 0.1%又係提升
都係果句信不信由你
作者: YAU♥.    時間: 2013-7-2 18:49:50

jeff3131 發表於 2013-7-2 03:14
但係如果真係gm所講...機率根本冇提升到既話 根本就冇用 本身出金裝既機率就唔高 可以3場都冇1件金裝出既  ...

打金裝真係好睇運=.=
我齊左一套正金之後
幫人打金副一場都出2件自己職既裝
作者: 小吻    時間: 2013-7-3 10:24:54

YAU♥. 發表於 2013-7-2 18:49
打金裝真係好睇運=.=
我齊左一套正金之後
幫人打金副一場都出2件自己職既裝 ...

齊左之後狂出先激氣
作者: YAU♥.    時間: 2013-7-3 15:52:53

小吻 發表於 2013-7-3 10:24
齊左之後狂出先激氣

係啊........
自己令1隻ac d金裝又吾出:(

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://61.244.113.49/) Powered by Discuz! X2